cycladesportal.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεύση της Ημέρας: Γαρίδες με Μυτιλήνια Φέτα, Ζυμαρικά και Λεμόνι

Κοινοποίηση

Γαρίδες με φέτα Μυτιλήνης, ζυμαρικά και λεμόνι

Εισαγωγή

Οι γαρίδες με φέτα Μυτιλήνης, ζυμαρικά και λεμόνι αποτελούν ένα απολαυστικό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την πειρατική γεύση της θάλασσας με τη φρεσκάδα των βοτάνων. Είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή για ειδικές περιστάσεις. Παρακάτω θα βρείτε μια αναλυτική συνταγή που μπορείτε εύκολα να παρασκευάσετε και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά για 4 άτομα

Για την παρασκευή αυτού του πιάτου θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 500 γρ. φρέσκες γαρίδες Νο. 2, καθαρισμένες
  • 300 γρ. κριθαράκι ψιλό
  • Χυμός, ξύσμα και φλούδα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 4 1/2 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 200 γρ. φέτα Μυτιλήνης, θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Αρχικά, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και ανακατέψτε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια, βάλτε τις γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και κρατήστε τις στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε, πριν προσθέσετε το ζωμό λαχανικών. Φέρτε σε βράση, μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να είναι al dente.

Καθώς το κριθαράκι μαγειρεύεται, προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, καθώς και την ρίγανη. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Προσθέστε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατέψτε ελαφρά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε το θρυμματισμένο τυρί φέτα μέσα στο πιάτο.

Σερβίρισμα

Αδειάστε το πιάτο σε ένα ωραίο σερβίρισμα πιάτο και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σχοινόπρασο. Αυτό το πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με επιπλέον λεμόνι για όσους αγαπούν την έντονη γεύση. Η συνδυαστική γεύση των γαρίδων με τη φέτα και οι νότες λεμονιού, προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για εσάς και τους καλεσμένους σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιris: Νέες Δυνατότητες Πληρωμών Έως 1000 Ευρώ χωρίς Χρεώσεις

user 3

Ο Υπουργός Πιερρακάκης στο 10ο Φόρουμ Δελφών: Ρεαλιστικός στρατηγικός σχεδιασμός και περιορισμένες επιπτώσεις από τους δασμούς Τραμπ

user 3

Καιρός: Βροχές και χιόνια σε ορεινές περιοχές της Κρήτης, Στερεάς και Πελοποννήσου

user 3