cycladesportal.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΥΚΛΑΔΕΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γευστική Τάρτα με Χόρτα, Ανθότυρο και Γραβιέρα: Μια Αλμυρή Απόλαυση σε Λιγότερο από Μία Ώρα

Κοινοποίηση

Τάρτα με Χόρτα, Ανθότυρο και Γραβιέρα

Ετοιμάστε μια γευστική και χορταστική τάρτα σε λιγότερο από μία ώρα, ιδανική για κάθε γεύμα της ημέρας. Αυτή η αλμυρή τάρτα, γεμάτη από χόρτα, ανθότυρο και γραβιέρα, σερβίρεται σε μια τραγανή βάση από Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη κουζίνα.

Συστατικά

Για την παρασκευή της τάρτας, θα χρειαστείτε:

  • 1 συσκευασία Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη 650 γρ.
  • Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι ή απλό σουσάμι, για την επιφάνεια της τάρτας

Για τη γέμιση

  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια καυκαλήθρες, πλυμένες, στεγνωμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 ματσάκια μυρώνια (τα φύλλα), πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κ.σ. γλυκός τραχανάς
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο με πιρούνι
  • 200 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. μανούρι, χοντροκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αρχικά, βγάλτε το ένα φύλλο Ζύμης Κουρού Χρυσής Ζύμης από την κατάψυξη και αφήστε το να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, αλείψτε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. με ελαιόλαδο. Απλώστε το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  2. Για την παρασκευή της γέμισης, σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, προσθέστε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και 100 ml νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αχνίστε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαραθούν και να απορροφήσουν το νερό. Προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  3. Έπειτα, προσθέστε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, έως ότου τα χόρτα μαραθούν. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Μόλις αρχίσει να είναι χλιαρό, ρίξτε τον γλυκό τραχανά, το αυγό, το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Ανακατέψτε προσεκτικά.
  4. Αδειάστε τη γέμιση στην άδεια και άψητη βάση ζύμης και ισιώστε την επιφάνεια. Πασπαλίστε με το μαυροκούκι ή το απλό σουσάμι και ψήστε στους 160°C για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σφίξει η γέμιση. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.

Αυτή η τάρτα είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε κάθε περίσταση. Απολαύστε τη με φρέσκιες σαλάτες ή συνοδευτικά της επιλογής σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέοι Ψηφιακοί Μηχανισμοί στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Διασυνδέσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

user 3

Άστατος Καιρός στην Ελλάδα για την Τρίτη 1 Απριλίου: Βροχές και Μπόρες Παντού

user 3

Νάξος: Παρέμβαση Κατερίνας Μουστάκη κατά της τοποθέτησης σιδερόφρακτων κατασκευών στο Λυώνα

user 3